Happy Word Problem Wednesday! It's getting sunnier and sunnier by the day, which means many opportunities for picnics on the horizon! Give this week's mouthwatering word problem a try; we'll update with the answer tomorrow.
Cameron and Morgan are planning a picnic and making sandwiches for all their friends! It takes Cameron 2 minutes to make a ham sandwich. It takes Morgan 3 minutes to make a ham sandwich. If they work together, how many ham sandwiches can they make in an hour?
Update: Here's the solution!
If it takes Cameron 2 minutes to make a sandwich, then he can make 60 ÷ 2 = 30 sandwiches in an hour. Morgan takes 3 minutes to make a sandwich, or 60 ÷ 3 = 20 sandwiches. If they work together, they make 30 + 20 = 50 sandwiches in an hour. Our word problem protagonists are clearly planning a big picnic!